CLINICA VETERINARIA Dr OMS
Jubilació
Benvolguts clients i amics
Amb motiu de la meva jubilació barem tancar la clínica el passat dia 15 de Juliol
La meva intenció era en principi seguir al capdavant de la cínica, i continuar fent el que més m'agrada posant la meva experiència al vostre servei. Per això es necessiten actualment col·laboradors (tant veterinaris com auxiliars) que portin el pes administratiu i en especial el servei d'atenció al client i el suport quant a recordatoris, assessorament etc.
La baixa per diferents motius de diversos col·laboradors i la impossibilitat de substituir-los a curt termini m'ha portat a prendre aquesta decisió.
Moltes gràcies per haver confiat en nosaltres, per haver-nos deixat ajudar-vos a conviure amb les vostres mascotes en les millors condicions possibles i per haver-nos deixat gaudir-ne.
Hem estat feliços quan els hem vist a ells i vosaltres feliços i hem patit amb ells i amb vosaltres quan les coses no han anat tan bé.
Fa 44 anys que vivim per i per a les vostres mascotes, amb dedicació completa i amb un afany d'aprendre constantment per oferir-vos el millor. Gràcies per haver-nos permès fer-ho.
Us desitgem una feliç existència al costat de les vostres mascotes i us animem a seguir cuidant-les la resta de les seves vides
Manuel Oms
Veterinari
ALERGIAS causas y estrategia
Probablemente en cada paciente es diferente. Se trata de una enfermedad multifactorial, que puede ser el resultado de la combinación de numerosos factores:
• Alteraciones genéticas en la barrera epidérmica (defectos en la filagrina, en los lípidos epidérmicos) que deshidratan la piel y permiten la entrada de alérgenos.
•Predisposición genética a la respuesta alérgica
• Contacto con determinados alergenos ambientales (ácaros del polvo, polen, alimentos..) en determinados momentos.
• Infecciones secundarias (estafilococos, Malassezia).
Fisiopatología y estrategias terapéuticas y de control
La comprensión de los mecanismos patogénicos nos permite entender las principales estrategias de control que vamos a utilizar:
1. Eliminar infecciones bacterianas/ levaduras
2. Hidratar la piel e intentar restituir la barrera epidérmica (baños...)
3. Reducir la entrada percutánea de alergenos (baños) y en general de factores desencadenantes (ácaros, infecciones, alimentos...)
4. Modificar la reacción inmunitaria de hipersensibilidad: inmunoterapia
5. Modular la reacción inflamatoria alérgica (corticoides, ciclosporina)
En la mayoría de pacientes aparecen “brotes” o episodios agudos, desencadenados por el contacto con un alérgeno (polen, alimento, pulgas…) o por una infección (Malassezia).
Si no se controla, suele desembocar en un estadio crónico (lesiones liquenificadas, seborrea, otitis externa).