ALIMENTACIO

 

         

L'alimentació durant el seu creixement és especialment important

 

         Haurem donar-li un bon pinso d'una marca coneguda, de gamma alta, per a cadells en creixement de la seva mida i edat. No fer-ho suposa arriscar-se a tenir múltiples problemes de creixement que condicionaran tota la vida. (Artrosi, raquitisme, desviacions òssies, displàsia, etc.)

 

          Aquestes primeres marques d'aliments tenen departaments d'investigació amb granges en què esbrinen quina és la millor combinació d'aliments per a cada pes i edat, i un cop ho han esbrinat l'incorporen als seus pinsos. Qualsevol cosa que vostè afegiu pot desequilibrar la dieta, en el millor dels casos no empitjorés, però comprengui que si afegir algun component (carn, vitamines, calci, etc.) pogués millorar aquesta alimentació, ja l'haurien incorporat, per tant el mes probable és que si ho fa vostè, la empitjori.

 

           La quantitat a donar-li dependrà del pinso utilitzat. Cal seguir les quantitats que recomana el fabricant i tingueu en compte que això és només indicatiu (alguns gossos s'engreixessin i altres quedaran amb gana) ja que cada gos té unes necessitats diferents en funció de la seva activitat, metabolisme, nerviosisme, etc., per això vostè ha d'ajustar la dosi en funció de l'estat de l'animal.

 

            En general pot optar per deixar-li el pinso tot el dia i que el mengi el que necessiti (sempre que no sigui molt golafre), però recomanem repartir-en tres vegades al dia fins als 6 mesos, dues vegades al dia dels 6 fins als 12 mesos i després un cop al dia. En cadascuna d'aquestes ocasions se li posa el menjar i se'l deixa sol (no cal quedar-se-mirant mentre menja ni controlar si ho fa) i als 20 o 30 minuts se li retira el que hagi quedat. Si algun dels àpats coincideix amb la nostra, se li ha de posar després d'haver menjat nosaltres, no abans. Això és especialment important en els gossos amb tendència a ser dominants, ja que d'aquesta manera nosaltres ens convertim en "proveïdors de menjar" i per tant en superiors a ells ia més mengem abans que ells (el gos dominant menja abans que la resta de la ventrada).